info@dzst.nl
Samen duurzaam!

World Cleanup Day

Grote schoonmaak in Nationaal Park Weerribben-Wieden op World Cleanup Day

Zaterdag 16 september organiseren Stichting Duurzaam Steenwijkerland en Nationaal Park Weerribben-Wieden samen een ´Cleanup Day´. Het doel is het Nationaal Park zo goed als zwerfafval vrij te maken. Samen met enthousiaste vrijwilligers gaan we in Giethoorn en Ossenzijl het water op om met prikstokken en netjes zoveel mogelijk afval op te ruimen.

50 miljoen kilo afval in de natuur
Jaarlijks belandt er nog zo´n 50 miljoen kilo afval in de natuur. Dat is slecht voor de natuur én de mens. Met deze actie wordt niet alleen opgeruimd, maar ook aandacht gevraagd voor dit probleem.

Vrijwilligers gezocht
Om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen, zoeken we vrijwilligers die niet vies zijn van een beetje afval en hun handen graag vuil willen maken. Dat kan alleen, samen of met het hele gezin. De World Cleanup Day is op zaterdag 16 september van 10.00 tot 12.00 uur. De inloop is om 9.45 uur.

Vanuit Giethoorn (Binnenpad 97) en Ossenzijl (Bezoekerscentrum de Kluft, Hoogeweg 26) vertrekken we met boten en kano’s om zoveel mogelijk afval uit het water en van de oevers te halen. De ochtend eindigt gezellig met koffie/thee/limonade en wat lekkers.

Help mee
Wil je ook meedoen aan de Wolrd Cleanup Day? Meld je dan nu aan, want per locatie is er plek voor maximaal 25 deelnemers. Voor boten, kano’s, peddels, hesjes, grijpers, vuilniszakken en handschoenen wordt gezorgd.

World Cleanup Day