info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’

Maak van je tuin een aantrekkelijke plek waar je echt graag komt. Met meer kleur en meer leven. Goed voor je gezondheid, de natuur en het klimaat. Voor wie daar wat hulp en inspiratie bij kan gebruiken, organiseert IK BEGIN op 22 juni en 2 juli een workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ in het infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk.

Onder leiding van Sandra van der Zwaag, eigenaar van Tuinontwerp De Groene Pen, en Magda Piessens, tuincoach van IK BEGIN, krijg je tips en voorbeelden om jouw tuin aantrekkelijker te maken. Voor jezelf en voor vogels, insecten en andere dieren.

Schets maken
‘Het is een praktische workshop waarbij deelnemers in een aantal stappen een schets maken voor hun tuin en waar je leert welke onderdelen helpen om nog meer leven in de tuin te krijgen. We geven handige tips waarmee je direct aan de slag kunt als je thuiskomt. Ook deelnemers onderling weten elkaar vaak veel inspiratie te geven’, zegt docent Sandra van der Zwaag.

Waarom een levende tuin?
Een levende tuin is gezond voor je. Het kijken naar groen alleen al maakt je rustiger, slimmer en creatiever. Deze tuin is goed voor de natuur; ook kleine stukjes groen geven voedsel en beschutting aan dieren. Minder verharding draagt bij aan droge voeten. Bij heftige regenbuien zakt het water snel de grond in. Bomen, struiken en planten in de tuin zorgen voor verkoeling tijdens hittegolven.

Praktische informatie

De workshop is voor iedereen die groene vingers wil krijgen en in het bezit is van een tuin of tuintje.

De workshops worden gegeven op 22 juni om 9.00 en op 2 juli om 10.00 uur en om 13.00 uur in het Infopunt Duurzaam Doen, Kerkstraat 4 in Steenwijk. Ze duren ongeveer 2,5 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Je kunt je hier aanmelden of scan de QR-code

Related Posts

Leave a Reply