info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Willemsoord heeft een elektrische deelauto

Het koloniedorp Willemsoord beschikt sinds eind vorige maand over een elektrische deelauto. Via een app kunnen inwoners van het dorp e.o. gebruik maken van deze auto. ‘Je auto staat gemiddeld 95% van de tijd stil, een tweede auto zelfs 98%. Daarom heeft Duurzaam Willemsoord het initiatief genomen voor een elektrische deelauto. Een auto die van ons allemaal is en die mensen kunnen gebruiken op het moment dat ze hem nodig hebben’, verklaart Arjan Stroeve, bestuurslid van Duurzaam Willemsoord.

De auto is een Nissan Leaf en staat tijdelijk bij het parkeerterrein van bij Eethyus De Steen en krijgt uiteindelijk een vaste plaats in het centrum van het dorp. ‘Deze elektrische deelauto verbetert de leefomgeving van ons dorp en draagt bij aan minder auto’s in de buurt en minder uitstoot. Inwoners besparen de kosten van de verzekering en het onderhoud van een tweede auto’, vervolgt Stroeve.

Zonder abonnementskosten
Duurzaam Willemsoord heeft een unieke overeenkomst gesloten met EasyDriving. ’Normaal gesproken betaal je maandelijkse abonnementskosten, plus een bedrag per uur voor het gebruik van de auto. Om de pilot zo laagdrempelig mogelijk te houden, heeft Duurzaam Willemsoord de abonnementskosten voor maximaal twee jaar, dus tot 1 januari 2024, afgekocht. Zo kunnen alle inwoners van Willemsoord en nabije omgeving zonder abonnementskosten gebruik maken van de auto. Je betaalt alleen een klein bedrag per uur wanneer je de auto nodig hebt. Gebruik je hem niet dan betaal je ook niets. Dat scheelt heel veel geld vergeleken met een eigen (tweede) auto’, legt Volkert Roos uit, voorzitter van Duurzaam Willemsoord.

De proef is mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van de gemeente Steenwijkerland en Kern met Pit.

Related Posts

Leave a Reply