info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Wildplukken in je eigen achtertuin

Gerda en Lourens Heijs wonen sinds de zomer in Steenwijk. Ze willen hun tuin aanpakken en krijgen daarbij hulp van de tuincoach. Nu hebben ze in hun achtertuin een klein voedselbos en wordt hun voortuin dit voorjaar veel levendiger.

Hun nieuwe woonomgeving bevalt het gezin Heijs prima. Vooral de rust en de natuur in de nabijheid. ‘We zijn een keer bij het Infopunt Duurzaam Doen binnengelopen en vinden het bijzonder dat zoiets er is. Omdat we onze voor- en achtertuin willen aanpakken, heb ik de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ gevolgd. Daar heb ik de eerste stappen gezet voor een plan’, vertelt Gerda Heijs.

Hulp tuincoach
Ook de hulp van tuincoach Magda hebben ze ingeschakeld. ‘In de voortuin wil ik de struiken eruit halen en meer bloemen krijgen. Ik heb om te beginnen heel veel bloembollen geplant’, lacht ze. De tuincoach heeft adviezen gegeven voor de beplanting.

Voedselbos
In de achtertuin is het tweetal direct aan de slag gegaan met het aanleggen van een klein voedselbos van circa 10 m2. De planten hiervoor hebben ze via internet besteld, een kant-en-klaar pakket. ‘In onze vorige woonplaats Utrecht deden we al mee met een moestuinproject. Nu hebben we hier een tuin. Hoe leuk is het om straks uit onze eigen tuin bijvoorbeeld bessen te kunnen eten! We vinden het ook belangrijk om goed te zorgen voor onze directe leefomgeving. Dat kan dus gemakkelijk op deze manier, het hoeft niet direct heel groot en duur te zijn.’ Ook hier heeft de tuincoach geholpen.
Laurens: ‘Het is voor onze kinderen ook leuk en leerzaam. Ze hebben geholpen met het aanleggen van ons voedselbos.’

Loop eens binnen in het Infopunt en stel je vragen, adviseert Gerda. Het gezin kan straks wildplukken in hun eigen achtertuin, hoe mooi is dat!

(Foto: Martine Sprangers)

Related Posts

Leave a Reply