info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Wereldmilieudag 2023

Wereldmilieudag 2023

Maandag 5 juni is het Wereldmilieudag, de 50ste editie. Over de hele wereld zijn er activiteiten rond het thema milieu. Met als doel om iedereen bewust te maken van het belang van het milieu voor onze wereld. En om iedereen te informeren over wat we kunnen doen om het milieu te beschermen.

Plastic vervuiling
Dit jaar staat de Wereldmilieudag in het teken van oplossingen tegen plastic vervuiling. De wereld gaat gebukt onder al het plastic afval. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven, mogelijkheden om te recyclen, verminderen en hergebruiken.

Ook jij kunt je hiervoor inzetten:

  • Adopteer een afvalbak bij jou in de buurt.
  • Sluit je aan bij een zwerfvuilteam in jouw dorp of stad.
  • Beperk je eigen afval: neem een boodschappentas mee, gebruik een hervulbaar flesje en verpak je eten in herbruikbare bakjes.
  • Scheid al je afval op de juiste manier.
  • Afval onderweg? Gooi het in een openbare vuilnisbak. Geen prullenbak in de buurt of is deze vol? Neem het mee naar huis.

Meer groen in jouw tuin
Daarnaast draagt meer groen bij aan het klimaat. Je kunt jouw steentje bijdragen door bijvoorbeeld:

  • Bomen te planten
  • Tegels te vervangen door groen
  • Een regenton in je tuin te plaatsen voor het opvangen van regenwater

Voor uitgebreide informatie en goede tips voor de aanschaf van een regenton ga je naar: www.duurzaambouwloket.nl/maatregel/regentonnen Gemeente Steenwijkerland is ook bij het Duurzaam Bouwloket aangesloten.

Subsidie voor je tuin
Zomers worden droger en warmer. We hebben steeds vaker last van hoosbuien. Ons klimaat verandert. Met een paar kleine maatregelen houd je droge voeten na een flinke bui en blijft het koeler tijdens hete dagen. Daarnaast is er ruimte voor planten en dieren in jouw tuin. Om je daarbij te helpen, is er vanuit de gemeente een speciale subsidie beschikbaar. Hiermee maak jij je tuin klimaatbestendig. Onze tuincoach of voorlichters van het Infopunt helpen je daar graag bij.

Gratis & onafhankelijk advies
Wil je meer informatie over energie besparen, het vergroenen van je tuin of een schone leefomgeving? Kom langs bij Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Wij helpen je met gratis en onafhankelijk advies. Of neem eens een kijkje bij Duurzaam Bouwloket. Dit is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning.

Related Posts

Leave a Reply