info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Vrijwilligers Infopunt gezocht

Vrijwilligers Infopunt gezocht

Sta je graag mensen te woord? Krijg je energie van mensen informeren over duurzaamheid? Lijkt het runnen van een winkel je leuk? Dan is vrijwilliger zijn voor het Infopunt echt iets voor jou!

Dit ga je doen
Als vrijwilliger van het Infopunt ontvang je bezoekers en sta je ze te woord. Een dag op het Infopunt kan er zo uitzien:

“In de ochtend ga je op weg naar het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Om 10.00 uur open je het Infopunt. Koffieapparaat aan, stoepbord voor de deur en producten uit de winkel mooi uitstallen. Gedurende de dag ontvang je allerlei bezoekers en sta je ze te woord. Ze hebben bijvoorbeeld vragen over energie besparen, vergroenen van hun tuin en een schone leefomgeving. Deze vragen hoef jij inhoudelijk niet te beantwoorden, maar mag natuurlijk wel. Waar nodig verwijs je ze door naar je collega vrijwilligers.”

“Bezoekers kunnen ook duurzame producten kopen uit de winkel. Zoals insectenhotels, kaarsen en stoofzakken. Ondertussen heb je alle tijd en ruimte om te werken aan lopende projecten binnen de stichting. Maar je bent ook vrij om bijvoorbeeld een boek te lezen. Af en toe spring je bij tijdens gratis lezingen om bezoekers te verwelkomen en ze te voorzien van koffie/thee. Al deze ontmoetingen leveren positieve reacties op, omdat mensen zich echt geholpen voelen. De afwisseling in verschillende mensen, vragen en activiteiten maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk.”

Dit neem je mee

  • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en wil je daarvoor inzetten
  • Je hebt goede sociale- en communicatieve vaardigheden
  • Je beschikt over basis computervaardigheden
  • Je hebt een VOG of wij helpen jou met de aanvraag en vergoeden de kosten
  • Je kunt goed samenwerken in een team

Dit krijg je ervoor terug

  • Je krijgt een vergoeding voor je reiskosten én inzet
  • Meerdere keren per jaar gezellige en informatieve vrijwilligersbijeenkomsten
  • Samenwerken met een enthousiast team vrijwilligers
  • Voldoening, omdat je een waardevolle bijdrage levert aan een duurzaam Steenwijkerland
  • Goedgevuld duurzaam kerstpakket

Over Stichting Duurzaam Steenwijkerland
Als stichting zetten we ons in voor een energieneutraal en duurzaam Steenwijkerland. Dit doen we samen met de gemeente Steenwijkerland, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Vanuit de stichting ondersteunen wij projecten op het gebied van duurzaamheid. Denk aan energie- en tuincoaches, zwerfvuilteams en ons Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk. Met als doel om een duurzame wereld over te dragen aan de volgende generaties.

Reageer nu
Wil jij je inzetten voor een duurzaam Steenwijkerland? Dan ontvangen we graag jouw reactie op info@dzst.nl. Of kom langs bij het Infopunt voor een vrijblijvende kennismaking. Voor meer informatie neem je contact op met Robbert Vlagsma (operationeel coördinator) via robbert@dzst.nl.

Related Posts

Leave a Reply