info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Welkom in de voedseltuin van Steenwijk-West

Voedseltuin van Steenwijk-West

Tuincafé op zaterdag 4 mei

In Steenwijk-West vind je een voedseltuin waar iedereen welkom is. Deze tuin is aangelegd door vrijwilligers van wijkvereniging Steenwijk-West en Stichting Duurzaam Steenwijkerland. Op zaterdag 4 mei van 10.30 tot 12.00 uur ben je hier van harte welkom. Maak kennis met de vrijwilligers, wandel door de tuin, bewonder wat er groeit en bloeit en kom meer te weten over geveltuintjes.

Verse ingrediënten
De tuin in Steenwijk-West aan de Van Goghstraat is voor iedereen toegankelijk. Je vindt hier allerlei soorten planten. Van fruitbomen tot bollen en van verse kruiden tot aardbeien. Verse ingrediënten pluk je hier in het seizoen helemaal gratis.

Natuurlijke voedseltuin
Bloeiende planten maken de voedseltuin kleurrijk. Om de bodem voedzaam en onkruidvrij te houden, staan er groenbemesters. De verschillende planten, schimmels, insecten en bodemdieren werken samen. Zo komt er voeding vrij voor de planten, blijven ze sterk en bieden ze elkaar bescherming. De natuur gaat zoveel mogelijk z’n eigen gang. Daarom spitten of schoffelen we niet en blijft het blad liggen.

Insectenhotel
Om de biodiversiteit te bevorderen, staat er in de tuin een insectenhotel. Dit hotel biedt onderdak aan allerlei nuttige insecten. Zoals wilde bijen, lieveheersbeestjes en vlinders. Ze kunnen er hun eitjes leggen en overwinteren. Insecten zijn heel belangrijk in deze tuin. Ze bestuiven bomen en planten, zijn voedsel voor vogels en andere insecteneters en ruimen dood materiaal op.

Geveltuintjes t.w.v. €50 cadeau
Tijdens het tuincafé deelt Stichting Duurzaam Steenwijkerland gratis plantenpakketten uit voor geveltuintjes. Een geveltuin is een strookje groen tegen de (voor)gevel of schutting van je woning. Vaak niet meer dan 1,5 stoeptegel ‘diep’ en maximaal de breedte van de gevel. Ideaal voor huizen zonder (voor)tuin. Speciaal voor dit type tuintjes zijn 2 kant-en-klare pakketten samengesteld. Voor geveltuintjes in de zon en voor tuintjes in de (half)schaduw. Gevuld met plantensoorten die van nature in Nederland voorkomen. Ga jij een geveltuintje aanleggen? Dan krijg je tijdens het tuincafé een plantenpakket t.w.v. ruim €50 cadeau! Hiervoor geldt op is op.

Welkom in het tuincafé
De vrijwilligers van Stichting Duurzaam Steenwijkerland verwelkomen je graag op zaterdag 4 mei. Van 10.00 tot 12.30 uur staan de koffie, thee en iets lekkers voor je klaar.

Related Posts

Leave a Reply