info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Vlag van klimaatburgemeester Aimee wappert bij het Infopunt Duurzaam Doen

Sinds vanmiddag hangt de vlag van de Nationale Klimaatweek bij het Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk. Met hulp van wethouder Marcel Scheringa heeft onze kersverse klimaatburgemeester Aimee Heerschop de vlag geplaatst. Daarbij spraken zij de ambitie uit om samen inwoners te inspireren en te stimuleren in beweging te komen en stappen te zetten richting een energieneutraal Steenwijkerland. Ook het Infopunt Duurzaam Doen sluit zich graag bij hen aan om gezamenlijk activiteiten te organiseren.

Aimee is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in haar directe omgeving/Steenwijkerland aan te zetten tot actie. Ze zit in de Jongeren Actie Raad (JAR) die graag meer jongeren wil betrekken bij het klimaat. Als Klimaatburgemeester wil Aimee anderen inspireren om ook een bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Wethouder Marcel Scheringa: ‘Als gemeente willen we graag de samenwerking met de JAR verder uitbreiden op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Met de benoeming van Aimee kunnen we hierin een volgende stap zetten.’

Lees hier een eerder interview met Aimee en haar vader Roland:
‘Kijk wat je zelf kunt doen’

Related Posts

Leave a Reply