info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Verrijk je groene kennis met gratis lezingen & workshops

Verrijk je groene kennis

Speciaal voor iedereen met én zonder groene vingers organiseert Stichting Duurzaam Steenwijkerland een reeks lezingen en workshops. Eetbaar landschap ontwerper Babbe Hengeveld komt naar het Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk. Ze neemt je mee in de wereld van klimaat adaptieve tuinen, mulchen, natuurlijke plantmiddelen, eetbare planten en stekken. Babbe deelt graag haar kennis en geeft je volop praktische tips. Alle avonden zijn gratis te bezoeken. Geef je daarom snel op, want er is beperkt plek.

Lezing 7 mei: klimaat adaptieve tuinen
De lezing op dinsdag 7 mei gaat over klimaat adaptieve tuinen met meer biodiversiteit. In deze lezing vertelt Babbe wat je kunt doen in je eigen tuin om de biodiversiteit te verbeteren en hoe je je tuin kan aanpassen aan het klimaat. Onderwerpen die voorbij komen zijn: waterbeheer, hitte en droogte bestendigheid, bodemkwaliteit, plantselectie en natuurlijker onderhoud. Bovendien is er alle ruimte om vragen te stellen.

Workshop 17 mei: mulchen & natuurlijke plantmiddelen
Op vrijdag 17 mei start de workshop met een inleidend verhaal over hoe je door mulchen je bodem kunt verbeteren, onkruid kunt remmen en je bodem beter beschermt tegen kou en droogte. Ook vertelt Babbe meer over hoe je planten kunt voeden en ongedierte kunt bestrijden met zelfgemaakte natuurlijke plantmiddelen. Daarna ga je zelf aan de slag en neem je jouw zelfgemaakte plantmiddelen mee naar huis.

Workshop 7 juni: eetbare planten
De workshop op vrijdag 7 juni gaat over verschillende eetbare planten, hun onderlinge plantfuncties en hoe je door middel van stekken daar makkelijk aan kan komen. Vervolgens ga je zelf stekjes maken die je daarna mee naar huis kunt nemen.

Over eetbaar landschap ontwerper Babbe
Eetbaar landschap ontwerper Babbe Hengeveld van OERgroen verzorgt de lezingen en workshops. In 2016 begon zij met haar voedselbos in Chaam, wat het startschot was voor het ontstaan van het bedrijf OERgroen. Als oprichter en drijvende kracht is Babbe gepassioneerd door duurzaamheid en groene projecten. Met expertise in voedselbossen, eetbare tuinen en een visie op ecologisch verantwoord leven en ondernemen, inspireert ze anderen voor een groenere toekomst. Tijdens deze avonden deelt ze haar uitgebreide kennis en ervaring met je. Haar enthousiasme, deskundigheid en puntsgewijze aanpak zullen je inspireren en motiveren om actie te ondernemen op het gebied van duurzaamheid en natuurbehoud.

Locatie & tijd
De lezing en workshops worden gehouden bij het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Vanaf 19.15 uur ben je van harte welkom. Om 19.30 uur starten we en rond 21.00 uur sluiten we af.

Reserveer nu je plek
Voor de gratis lezing en workshops is beperkt plaats. Dus zorg ervoor dat je jouw plek op tijd reserveert door een e-mail te sturen naar info@dzst.nl. Geef in de mail aan voor welke avond(en) je je opgeeft en met hoeveel personen je komt. Graag tot dan!

Related Posts

Leave a Reply