info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Tuincoaches

Geen idee hoe je jouw tuin groen, natuurvriendelijk en klimaatbestendig kunt inrichten? Wil je een tegeltuin veranderen naar een levendige tuin? Of droom je van een tuin waar vogels, vlinders en andere dieren graag komen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? De tuincoach is de groene buur die met je meedenkt. Helemaal gratis voor iedereen in Steenwijkerland.

Meer groen in Steenwijkerland
De tuincoaches zetten zich actief in om meer tuinen in Steenwijkerland te vergroenen en verduurzamen. Tuinen waarvan jij én de natuur genieten. De coaches hebben tijdens een levenslange passie voor tuinieren de nodige plantenkennis en ervaring opgedaan. Het zijn echte ervaringsdeskundigen. Voor de duidelijkheid: het zijn dus geen tuinarchitecten of tuinbouwkundigen.

Spreekuur van de tuincoach
Vul het aanmeldformulier in om een afspraak te maken of kom naar het spreekuur van de tuincoach. Iedere dinsdag- en woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Neem foto’s en/of een plattegrond van je tuin mee zodat de tuincoach goed met je kan meedenken. Je krijgt handige tips, adviezen en volop inspiratie om aan de slag te gaan.

Tuintips
Met de praktische tuintips kun je direct aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Tegels eruit en planten erin, bijvoorbeeld met een geveltuintje
  • Een onderhoudsarme én groene tuin
  • Ruim eens wat minder op voor meer leven in je tuin
  • Afkoppelen van regenwater
  • Gebruik kokend water om tegels minder glad te maken

Geveltuintjes
Een geveltuin is een strookje groen tegen de voorgevel of schutting van je woning. Vaak niet meer dan 1,5 stoeptegel ‘diep’ en maximaal de breedte van de gevel. Ideaal voor huizen zonder voortuin. De tuintjes worden gevuld met allerlei groen. Denk aan planten, kruiden, klimop, struiken of bloemen. Ga jij een geveltuintje aanleggen, en laat je voor en na foto’s zien? Dan krijg je van ons zelfs een plantenpakket t.w.v. ruim €50 cadeau! Hiervoor geldt op is op.

Tuinsubsidie
Ook kunnen de tuincoaches je meer vertellen over de tuinsubsidie. Zo kun je subsidie krijgen voor het opvangen van regenwater in een regenton, het vervangen van tegels door planten of het aanleggen van een groen dak. Met kleine maatregelen houd je droge voeten na een flinke hoosbui en blijft het koeler tijdens hete dagen. Daarnaast is er meer ruimte voor vogels en insecten in jouw tuin. Met de speciale tuinsubsidie kun je één of meerdere maatregelen uitvoeren om je tuin klimaatbestendig te maken. Het aanvragen ervan doe je zelf heel eenvoudig via de website van de gemeente.

Voor al je tuinvragen
Het advies van de tuincoach is helemaal gratis voor iedereen in Steenwijkerland. Of je tuin nu groot of klein is. Je een royale tuin rondom je huis hebt of alleen een balkon.

Meld je nu aan
Woon jij in Steenwijkerland? Meld je dan nu aan door onderstaand formulier via de aanmeldknop in te vullen. De tuincoach neemt dan contact met je op.