info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Tegeltaxi: de gratis ophaalservice

Tegeltaxi en NK Tegelwippen

De vierde editie van het NK-tegelwippen is in volle gang. Tot en met 31 oktober gaat de gemeente Steenwijkerland de strijd aan met andere gemeenten. Doel is om zoveel mogelijk (tuin)tegels te vervangen door groen. In onze regio nemen we het op tegen verschillende gemeenten. De tussenstand? Gemeente Steenwijkerland is de grote koploper. Jij doet toch ook mee?

Tegel eruit, groen erin
Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Regenbuien worden heftiger en de zomers worden warmer. Daarom is het belangrijk dat regenwater makkelijker weg kan zakken in de bodem en het riool niet overstroomt. Door tegels te ‘wippen’ en er groen voor terug te plaatsen, help je mee om onze leefomgeving te verbeteren. Meer planten en bomen zorgen bovendien voor meer schaduw en koelte op warme dagen. Dus: tegel eruit, groen erin!

Doe mee
Verwijderde tegels kun je makkelijk aanmelden. Hoe meer tegels eruit, hoe hoger de score. Dit jaar strijden we tegen de gemeenten Meppel, De Wolden, Hoogeveen, Midden-Drenthe en Westerveld.

Koploper met NK Tegelwippen
Steenwijkerland gaat momenteel aan de leiding met 13.767 tegels. Dat zijn 312 tegels per 1.000 inwoners. Dat is een keer zoveel als Meppel met 6.376 tegels. In de gemeente De Wolden zijn 4.733 tegels gewipt, in Hoogeveen 5.617, in Westerveld 221 en in Midden-Drenthe 176. Landelijk staat de gemeente Steenwijkerland op de 18de plaats in de categorie kleine gemeenten.

Tuinsubsidie
Wist je dat je subsidie kunt aanvragen voor het verduurzamen van je tuin? Met deze subsidie kun je 1 of meerdere maatregelen nemen om je tuin beter voor te bereiden op droogte, hitte en hoosbuien. Bijvoorbeeld voor het planten van een boom of het opvangen van regenwater. Lees hier meer over de tuinsubsidie.

Gratis tegeltaxi
Ga je in de tuin aan de slag en weet je niet wat je met de verwijderde tegels moet? Geef ze mee aan de Tegeltaxi. Dit is de gratis ophaalservice voor verwijderde tegels. De Tegeltaxi rijdt op dinsdag 5 en woensdag 6 september voor de 2de keer rond om gewipte tegels op te halen.

Aanmelden Tegeltaxi
Meld je vóór maandag 4 september aan en vul het online aanmeldformulier Tegeltaxi in. Of scan de QR code:

Houd bij het invullen van het formulier de volgende gegevens bij de hand:

  • Adres
  • Aantal tegels
  • Soorten tegels
  • Opmerkingen, bijvoorbeeld de specifieke locatie van de tegels

Handig om te weten

  • Tegels die niet zijn aangemeld, worden niet opgehaald.
  • De Tegeltaxi haalt alleen tegels op. Dus géén stoepranden, zand, tuinafval of ander (grof) huishoudelijk afval.
  • Deze ophaalservice is uitsluitend bedoeld voor huishoudens. Niet voor bedrijven, instellingen, scholen, kerken, enzovoort.

Tip: gratis tuinadvies
Voor gratis tuinadvies kun je terecht bij ons Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Onze tuincoaches helpen je tijdens een gratis adviesgesprek graag met tips, inspiratie en een zakje bloemzaad!

Related Posts

Leave a Reply