info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Spreekuur update Infopunt Duurzaam Doen

Spreekuur update Infopunt Duurzaam Doen

Van duurzaam huis tot groene tuin

Voor het verduurzamen van je woning en tuin zijn er allerlei maatregelen en subsidies. Wil je hier meer over weten? Of kun je wel wat hulp gebruiken? Speciaal hiervoor organiseert Stichting Duurzaam Steenwijkerland wekelijks meerdere spreekuren. Helemaal gratis. Je bent van harte welkom in het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. De coaches en adviseurs zitten voor je klaar.

Spreekuur van de energieadviseur
Iedere woensdag om 19.00 en 20.30 uur (op afspraak), donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur houden de energieadviseurs spreekuur bij het Infopunt. Hier kun je terecht met al je vragen over het verduurzamen van je woning. Je krijgt gratis, deskundig en onafhankelijk advies. Bijvoorbeeld over isolatie, zonnepanelen en de (hybride) warmtepomp. De adviseur helpt je ook met het beoordelen van offertes.

Subsidie voor verduurzamen woning
Als huiseigenaar kun je subsidie aanvragen voor duurzame energie en energiebesparing. Met een goede voorbereiding heb je dit zo gedaan. Als de werkzaamheden aan je woning al zijn uitgevoerd, kan het lastiger of meer werk zijn. Verdiep je dus vooraf in de aanvraag en de voorwaarden. Vind je die subsidies maar ingewikkeld, kom je er niet uit of kun je digitaal wel wat hulp gebruiken? Ook dan helpen de energieadviseurs je graag.

Spreekuur van de tuincoach
Heb je geen idee wat goed is voor dieren en insecten, hoe je jouw tuin zo duurzaam mogelijk maakt of wil je een tegeltuin omtoveren tot een levendige tuin? Kom dan naar het spreekuur van de tuincoach. Op dinsdag- en woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Neem foto’s en een plattegrond van je tuin mee zodat de tuincoach goed met je kan meedenken. Je krijgt handige tips, adviezen en volop inspiratie om aan de slag te gaan.

Tuinsubsidie
De tuincoach kan ook adviseren over de tuinsubsidie. Denk aan het opvangen van regenwater in een regenton, het vervangen van tegels door planten of het aanleggen van een groen dak. Met kleine maatregelen houd je droge voeten na een flinke hoosbui en blijft het koeler tijdens hete dagen. Daarnaast is er meer ruimte voor vogels en insecten in jouw tuin. Met de speciale tuinsubsidie kun je één of meerdere maatregelen uitvoeren om je tuin klimaatbestendig te maken.

Gratis voor iedereen in Steenwijkerland
Tijdens de spreekuren krijg je gratis en onafhankelijk advies over de mogelijkheden in jouw huis en tuin. Maak een afspraak via info@dzst.nl of kom langs. Je bent van harte welkom in het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk.

Related Posts

Leave a Reply