info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Enthousiaste secretaris gezocht (vrijwillig)

Vacature secretaris Stichting Duurzaam Steenwijkerland

Stichting Duurzaam Steenwijkerland zet zich in voor een energieneutraal en duurzaam Steenwijkerland. Dit doen we samen met de gemeente Steenwijkerland, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Vanuit de stichting ondersteunen wij projecten op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Denk aan energie- en tuincoaches, zwerfvuilteams en ons Infopunt in Steenwijk. Voor het bestuur van onze stichting zoeken wij een enthousiaste secretaris.

Dit ga je doen
Als secretaris heb je een afwisselende en actieve rol binnen de stichting. Om je alvast een indruk te geven, kan dit er zo uitzien:

“Na het avondeten zet je de laptop aan. Vorige week was de maandelijkse bestuursvergadering. Je begint met het uitwerken van de notulen, neemt diverse stukken door en stelt de agenda op voor de volgende vergadering. Dit leg je allemaal vast, omdat documentbeheer onder jouw werkzaamheden valt. Als secretaris is het opstellen van het jaarverslag jouw verantwoording. Je controleert daarom de laatste gegevens en brengt de nodige verbeteringen aan. Tot slot werk je de administratie en mailbox bij, want dit valt ook binnen je takenpakket.”

Zo draag jij bij aan een duurzaam Steenwijkerland!

Dit neem je mee
Als secretaris ben je:

  • Betrokken bij en heb je affiniteit met energietransitie, duurzaamheid en milieu
  • Communicatief vaardig, integer en betrouwbaar
  • Dé schakel tussen het bestuur, de vrijwilligers en de buitenwereld
  • Ongeveer 4 uur per week beschikbaar en heb je minimaal MBO+ werk- en denkniveau

Dit krijg je ervoor terug

  • Veel zelfstandigheid en vrijheid om je werk zelf in te delen
  • Een team van mensen dat goed op elkaar inspeelt met een gezamenlijk doel
  • Voldoening, omdat vrijwilligers stappen zetten die jij mede mogelijk maakt

Voorzitter Harry Renting over een duurzame toekomst
“We willen een zichtbare bijdrage leveren aan het overdragen van een duurzaam Steenwijkerland aan de volgende generaties. We zijn het hen verplicht uit te leggen wat we gedaan hebben om hun wereld leefbaar te houden. Ik ben op zoek naar gemeenschappelijkheid en verbinding. We moeten samen naar de antwoorden zoeken en elkaar helpen om te verduurzamen.”

Reageer nu
Ben je enthousiast en wil je samen met ons aan de slag? Stuur je reactie naar info@dzst.nl. Heb je vragen over deze functie? Neem telefonisch contact op met Annie Muizelaar (manager) via 06-15441022.

Related Posts

Leave a Reply