info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Samenwerken aan een duurzaam Steenwijkerland

Samenwerken aan een duurzaam Steenwijkerland

Enthousiaste secretaris gezocht!

Een duurzame wereld: nu én in de toekomst! Daar kun jij aan bijdragen door je in te zetten als secretaris voor de Stichting Duurzaam Steenwijkerland. De stichting is opgericht in november 2020 en sinds die tijd enorm gegroeid. Ruim 75 vrijwilligers zetten zich in voor een energieneutrale en duurzame gemeente. Onder andere door het geven van gratis advies over energie besparen, het verzamelen van zwerfvuil, het geven van tuinadvies voor groene tuinen en inwoners inspireren en adviseren in het Infopunt Duurzaam Doen.

Afwisselend & actief
De rol van secretaris is afwisselend en actief. Denk aan het uitwerken van de notulen en opstellen van de agenda voor de bestuursvergaderingen, het aansturen van het jaarplan en jaarverslag, documentbeheer, administratie en correspondentie. Hiervoor wordt samengewerkt met een team dat goed op elkaar is ingespeeld. Daarmee is de secretaris dé schakel tussen het bestuur, de vrijwilligers en de buitenwereld.

Betrokkenheid bij en affiniteit met energietransitie, duurzaamheid en milieu zijn gewenst. Net als communicatieve vaardigheden, integriteit en betrouwbaarheid. Deze rol vraagt MBO+ werk- en denkniveau, en een beschikbaarheid van ongeveer 4 uur per week.

Waardevolle bijdrage
Vrijwilligerswerk is op meerdere vlakken waardevol. Denk aan het leren kennen van gemotiveerde vrijwilligers die zich inzetten voor een gezamenlijk doel. Zij kunnen stappen zetten die jij mede mogelijk maakt. Bovendien is er veel zelfstandigheid en vrijheid om werkzaamheden in te delen.

Duurzame toekomst
Voorzitter Harry Renting over een duurzame toekomst: ‘We willen een zichtbare bijdrage leveren aan het overdragen van een duurzaam Steenwijkerland aan de volgende generaties. We zijn het hen verplicht uit te leggen wat we gedaan hebben om hun wereld leefbaar te houden. Ik ben op zoek naar gemeenschappelijkheid en verbinding. We moeten samen naar de antwoorden zoeken en elkaar helpen om te verduurzamen.’

Over Stichting Duurzaam Steenwijkerland
Stichting Duurzaam Steenwijkerland zet zich in voor een energieneutraal en duurzaam Steenwijkerland in 2050. Dit doet ze samen met de gemeente Steenwijkerland, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Vanuit de stichting ondersteunen zij projecten op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Denk aan energie- en tuincoaches, zwerfvuilteams en het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk.

Reageer nu
De vacature voor secretaris vind je hier. Ben je geïnteresseerd of heb je tips? Laat het weten via info@dzst.nl. Voor vragen neem je contact op met Harry Renting (voorzitter) via voorzitter@dzst.nl.

Foto: Martine Sprangers

Related Posts

Leave a Reply