info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Stichting Duurzaam Steenwijkerland

Projecten

Energiecoaches

Inwoners uit Steenwijkerland die energie en dus geld willen besparen, kunnen gratis advies krijgen. De gemeente zet energiecoaches in die mensen op weg helpen met slimme en betaalbare tips. Het is een bewonersinitiatief van de stichting Duurzaam Steenwijkerland in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland en de woningcorporaties Wetland Wonen en Woonconcept.

Robbert Vlagsma en Henny van Rij (rechts) zijn energiecoaches. Foto: Martine Sprangers

 

Slimme bespaartips

De energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers. Ze kijken samen met mensen naar hun energiegebruik, bijvoorbeeld naar het soort verlichting en verwarming in hun huis, de hoeveelheid water die ze verbruiken, de elektrische apparaten en de hoogte van de energierekening. Op basis daarvan kunnen de energiecoaches slimme en handige bespaartips geven. Ze maken een advies op maat, een stappenplan, waarmee mensen zelf aan de slag kunnen gaan. Zo besparen ze op hun energierekening, krijgen ze meer wooncomfort en helpen ze het milieu! Ze krijgen ook een gratis energiebespaartas.

Zwerfvuilteam

Een groep bewoners heeft samen met de gemeente de handen ineengeslagen om op regelmatige basis het zwerfafval in de gemeente te verzamelen. Ze proberen mensen te motiveren om mee te helpen. Samen zorgen ze ervoor dat Steenwijkerland een stuk schoner is en er minder afval in de natuur terechtkomt.

Doe je mee?

Heb je zin om mee te doen? Je kunt je opgeven via info@dst.nl zodat we regelmatig gezamenlijk met een groepje de straat op kunnen. Wij zorgen voor zakken, grijpers en hesjes.

Infopunt Duurzaam Doen 

Het Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk is een fysieke, laagdrempelige locatie waar inwoners informatie krijgen over energiebesparing, het energiezuinig maken van hun huis en duurzaamheid.