info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Word een Terugwinnaar met de pmd-winactie

pmd-winactie

Win € 250,- voor een Steenwijkerlandse vereniging

Inwoners die hun plastic, metaal en drinkverpakkingen (pmd) goed scheiden, kunnen meedoen met de pmd-winactie van de gemeente Steenwijkerland en ROVA. Je maakt hierbij kans op een mooie geldprijs die je kunt geven aan een Steenwijkerlandse sport-, muziek- of culturele vereniging.

Meedoen is makkelijk
Om mee te doen, hang je een label aan je pmd-container en zet je deze op de inzameldag aan de weg. Tijdens de inzameling worden de labels door ROVA verzameld. Is het pmd goed gescheiden? Dan maak je kans op een prijs. Deze actie is onderdeel van de aanpak Terugwinnaars waar de gemeente Steenwijkerland vanaf maart actief mee is. Ook Stichting Duurzaam Steenwijkerland zet zich hiervoor in. Onder andere met de grondstoffen speurtocht en het afvalscheidingsspel.

Maak kans op een mooi bedrag
Wethouder Marcel Scheringa: ‘Ik hoop dat we met deze actie het scheiden van pmd nog leuker kunnen maken. En dat inwoners goed bekijken wat wel of niet in de container kan. Het helpt enorm bij het verwerken van de grondstoffen, als het scheiden zo goed mogelijk gebeurt. Ik roep iedereen op om mee te doen en kans te maken op dat mooie bedrag voor een Steenwijkerlandse club.’

Hoe werkt de winactie?
Vraag je label aan via www.terugwinnaars.nl/steenwijkerland. Dit kan van 17 tot en met 28 juni. Hang het label vervolgens aan je pmd-container en zet deze aan de weg op een inzameldag in juli. De ‘voorloper’ van ROVA (iemand die letterlijk vóór het inzamelvoertuig uitloopt en containers controleert) neemt labels van goed gescheiden pmd-containers mee tijdens de inzameling. Hieruit worden 2 Terugwinnaars geloot. Zij winnen een cheque van €250. Deze kun je schenken aan een Steenwijkerlandse vereniging naar keuze. Maandag 5 augustus worden de winnaars bekend gemaakt.

Terugwinnaars
De gemeente Steenwijkerland is 1 maart gestart met de aanpak Terugwinnaars. Samen met ROVA zet de gemeente in op schonere pmd. Huishoudelijk afval bestaat namelijk voor een groot deel uit waardevolle grondstoffen die gerecycled kunnen worden. Daarom is het belangrijk om afval en grondstoffen goed te scheiden.

Gerecycled pmd
Een echte Terugwinnaar zorgt ervoor dat er geen afval tussen de grondstoffen komt. Zo kunnen die grondstoffen weer gebruikt worden voor het maken van nieuwe producten. Van gerecycled pmd kunnen weer nieuwe producten gemaakt worden. Zoals bankjes in het park, emmers en fleecetruien.

Kijk voor meer informatie op www.terugwinnaars.nl

Related Posts

Leave a Reply