info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Opening buurttuin Giethoorn

Opening buurttuin

Zaterdag 14 oktober is de buurttuin aan het Van der Gootplantsoen in Giethoorn feestelijk en officieel geopend door wethouder Bram Harmsma. In deze tuin heeft een XL insectenhotel van Stichting Duurzaam Steenwijkerland een mooi plekje gekregen. Dit om de biodiversiteit te bevorderen.

Samenwerking
Voorheen was de buurttuin een verouderd speeltuintje. In het voorjaar van 2022 is een start gemaakt met de realisatie van de nieuwe buurttuin. Samen met de gemeente Steenwijkerland. Door de werkgroep zijn eerst de wensen van de buurtbewoners geïnventariseerd. Ook werd er een inloopochtend georganiseerd waarbij kinderen uit de buurt mochten stemmen op hun favoriete speeltoestellen. Daarna is er een mooi ontwerp gemaakt door de gemeente.

XL insectenhotel
Vanuit Stichting Duurzaam Steenwijkerland hebben we een XL insectenhotel geplaatst om de biodiversiteit te bevorderen. Insecten zijn belangrijk in onze natuur. De hotels bieden onderdak aan allerlei nuttige beestjes. Ieder hotel krijgt een eigen beheerder die zorg draagt voor het hotel en de directe omgeving. Ook een hotel bij jou in de buurt runnen of weet je een geschikte locatie binnen Steenwijkerland? Laat het weten via info@dzst.nl en dan nemen wij contact met jou op.

Annemarie Oost, werkgroep buurttuin: “Mede door de bijdrage van Stichting Duurzaam Steenwijkerland is deze schitterende buurttuin gerealiseerd, waarvoor onze hartelijke dank!”

Ontmoeten
Het doel van de nieuwe buurttuin is elkaar ontmoeten. Voor jong en oud. In een aantrekkelijke, groene omgeving.

Foto: Wilbert Bijzitter

Related Posts

Leave a Reply