info@dzst.nl
Samen duurzaam!

NK Tegelwippen 2024

NK Tegelwippen 2024

Steenwijkerland gaat voor groen en klimaatbestendig! Daarom doen we vanaf donderdag 21 maart opnieuw mee met het NK Tegelwippen. We gaan de strijd aan met de gemeente Meppel, Hoogeveen, de Wolde, Westerveld en Midden-Drenthe. Doe je ook mee?

Waarom tegels wippen?
Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen zorgt voor verkoeling én droge voeten.

Doe ook mee
Ben je nu geïnspireerd geraakt of heeft het begin van de lente ervoor gezorgd dat je buiten je handen weer uit de mouwen wilt steken: doe dan mee! Laten we samen voor de overwinning gaan en Steenwijkerland een stukje groener en klimaatbestendiger maken.

Tegeltaxi
Dus tegels eruit en groen erin. Maar wat doe je dan met die tegels? Geef ze mee aan de Tegeltaxi. Een speciale taxi voor het ophalen van verwijderde tegels. De Tegeltaxi rijdt op dinsdag 7 en woensdag 8 mei rond in Steenwijkerland om gewipte tegels op te halen.

Zo werkt het
Eerst meld je de gewipte tegens aan op www.nk-tegelwippen.nl. Daarna vul je het online aanmeldformulier voor de Tegeltaxi in. Houd de volgende gegevens bij de hand:

  • Adres
  • Aantal tegels
  • Soorten tegels
  • Opmerkingen: bijvoorbeeld de specifieke locatie van de tegels

Goed om te weten
Tegels die niet zijn aangemeld, worden niet opgehaald. De Tegeltaxi haalt alleen tegels op. Dus geen stoepranden, zand, tuinafval of ander (grof) huishoudelijk afval. Deze ophaalservice is bedoeld voor huishoudens. Niet voor bedrijven, instellingen, scholen, kerken, enzovoort.

Gratis tuinadvies
Tip! Voor gratis tuinadvies kun je terecht bij ons Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. De tuincoaches helpen je tijdens een gratis adviesgesprek aan huis graag met handige tips en inspiratie.

Tuinsubsidie
Wil je graag een boom planten in je tuin? Of denk je na over het opvangen van regenwater? Je kunt subsidie aanvragen voor het verduurzamen van je tuin. Met deze subsidie kun je 1 of meerdere maatregelen nemen om de tuin beter voor te bereiden op droogte, hitte en hoosbuien. Kijk hier voor meer informatie en voor het aanvragen van de tuinsubsidie.

Related Posts

Leave a Reply