info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel 2023

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel 2023

Van 6 tot en met 12 maart wordt voor de zesde keer de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel georganiseerd. Door geen vlees en zuivel te eten tijdens deze week verlaag je de milieudruk van je voeding.

Dit bespaar je in 1 week
Als volwassene bespaar je 193 liter water en 80 kilometer autorijden. Dat is 18% minder water en 41% minder kilometer autorijden aan CO2 uitstoot dan iemand die wél vlees en zuivel eet. Vlees en zuivel hebben een enorme impact op het klimaat. Terwijl je het heel makkelijk kan vervangen. Een groot verschil voor de planeet en een kleine moeite voor jou. Om je te inspireren delen we een lekker en makkelijk recept.

Vega snijbonen stamppot
Een oer-Hollandse stamppot is altijd goed. Met snijbonen geef je een leuke twist aan het klassieke recept. En met een vega(n) rookworst past dit gerecht perfect in de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Kook je mee?

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1 vega(n) rookworst
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in grove stukken
  • 500 gr snijbonen, in stukjes van 5 mm
  • 150 ml plantaardige melk
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Kook de aardappelen in een pan met ruim kokend water in 20-25 minuten gaar. Giet af, voeg de melk toe en stamp tot puree.
  2. Kook de snijbonen in een andere pan in 4 minuten beetgaar en voeg deze toe aan de aardappelpuree. Proef en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  3. Bereid ondertussen de rookworst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met rookworst.

Kijk voor meer recepten, tips en informatie op www.weekzondervlees.nl.

Related Posts

Leave a Reply