info@dzst.nl
Samen duurzaam!

‘Juist nu helpen we mensen echt een stap verder’

Volgende maand bestaat het Infopunt Duurzaam Doen één jaar. De afgelopen tijd hebben de voorlichters, energiecoaches, energieadviseur en tuincoach steeds meer mensen met informatie en advies bijgestaan. ‘Dat vinden we heel fijn. Er zijn echt heel wat dingen die je kunt doen en die wel wat uitmaken als het gaat om energie besparen en verduurzamen’, zegt Robbert Vlagsma, coördinator van het Infopunt.

Veel mensen maken zich zorgen over hun energierekening en de stijgende energiekosten. Of ze willen haast maken met het energiezuinig maken van hun huis. ‘Dit merken we in het Infopunt. Het aantal bezoekers stijgt. Dit jaar hebben we tot nu toe zo’n achthonderd mensen geholpen. We willen graag dé plek zijn waar mensen in Steenwijkerland terechtkunnen voor onafhankelijk advies en informatie. Dat vinden wij belangrijk, dat we onafhankelijk zijn en mensen waarderen dat ook’, vervolgt Vlagsma.
De meeste bezoekers komen uit Steenwijk ,54%, en 46% van daarbuiten.

Spreekuur
Mensen kunnen in het Infopunt niet alleen terecht voor informatie over energiebesparende maatregelen, maar ook voor het maken van een afspraak met de energiecoach. Die komt bij mensen thuis om samen te kijken wat er mogelijk is om energie te besparen. Steeds meer mensen maken hier gebruik van. Het wekelijks spreekuur van de energieadviseur is ook succesvol. Verder kunnen  mensen een afspraak maken met de tuincoach. In het Infopunt vind je ook veel informatie over hoe je duurzamer kunt leven.

Koplopers
‘We hopen mensen klimaatbewust te maken. Het gaat daarbij niet alleen om andere manieren van energie opwekken, maar ook om aandacht voor biodiversiteit en ander gedrag. We willen in het Infopunt vooral ook praktische voorbeelden laten zien van hoe het anders kan. En we zoeken koplopers, mensen met lef en verbeeldingskracht. Zodat we samen de verduurzaming van Steenwijkerland kunnen versnellen.’

Feest in het Infopunt
Ben je nog niet in het Infopunt Duurzaam Doen geweest? Kom dan langs, want wij trakteren! Onze voorlichters, energiecoaches, energieadviseur en tuincoach staan klaar om je te adviseren. Je kunt daarnaast je ecologische voetafdruk berekenen en snuffelen in onze verhalen- en boekenkast. Of een mooi handgemaakt en duurzaam product kopen in onze winkelhoek.
Het feestje begint om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Kerkstraat 4 in Steenwijk.

Foto:
Coördinator Robbert Vlagsma en voorlichter Annemieke Renting. (Foto: Martine Sprangers)

Related Posts

Leave a Reply