info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Je bent jong en je wil(d) wat

Je bent jong en je wild wat

Provincie Overijssel nodigt jongeren uit te swipen over natuur en groen

Hoe zorgen we voor nog meer natuur in onze groene provincie, in onze dorpen, steden, tuinen en balkons? Hoe brengen we natuur dichterbij onze inwoners? En wat vinden jongeren in Overijssel eigenlijk van natuur en groen? Door te swipen via ‘Swipocratie – Hoe jij het ziet‘ kunnen jongeren meepraten over groen en natuur in hun provincie.

Swipe mee
Provincie Overijssel maakt een plan om nog meer mensen met de natuur te verbinden. Natuur voor Elkaar – een programma van provincie Overijssel – zet zich de komende tijd in om Overijsselaars tussen 16 en 30 jaar te betrekken bij dit plan. Met de campagne ‘Je bent jong en je wil(d) wat!’ moedigt de provincie hen aan om al ‘swipend’ in maar 3 minuten hun mening te geven over groen en natuur.

Natuur voor Elkaar
Natuur voor Elkaar is de Overijsselse beweging die mens & natuur verbindt. Samen met vele partners voert provincie Overijssel een programma uit om natuur dichter bij mensen te brengen. Bijvoorbeeld door:

  • Aanleg van een beleeftuin bij zorgcentra
  • Organisatie van het congres Natuurlijk
  • Groener maken van schoolpleinen samen met Overijsselse scholen
  • 1,1 miljoen bomen planten in Overijssel

Maar het kan nóg groener en daarom hebben we jouw mening nodig! Delen en swipen maar met ‘Je bent jong en je wil(d) wat!’

Related Posts

Leave a Reply