info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Eerst isoleren, dan investeren

Informatiemarkt Duurzaam Wonen Onna

Gratis advies over energie besparen bij de Informatiemarkt Duurzaam Wonen in Onna

Duurzaam wonen is makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar begin je, in welke volgorde pak je het aan en wat is voor jouw koop- of huurwoning de beste oplossing? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen krijg je tijdens de gratis Informatiemarkt Duurzaam Wonen in Steenwijkerland. Iedere maand in een andere kern. De volgende informatiemarkt vindt plaats op woensdagavond 19 april in Onna.

Het begint met bewustwording
Ieder huis is uniek, want veel bewoners hebben wat veranderd aan hun woning. Tijdens de informatiemarkt wordt het advies dan ook volledig afgestemd op jouw woning. Of dit nu huur of koop is. Vaak is men zich niet bewust van hoeveel energie er gebruikt wordt. Wat is bijvoorbeeld je dagelijkse verbruik? Zijn alle deuren dicht, de lampen uit en staat de verwarming op 15 graden als je weggaat? Daar valt voor iedereen winst te behalen.

Verwarming is een hot item
Als de cv-ketel aan vervanging toe is, wat doe je dan? Het is belangrijk om eerst te isoleren en vervolgens te investeren. Als er een warmtepomp wordt geïnstalleerd in een huis wat niet goed is geïsoleerd, valt de energierekening veel hoger uit. Dus ga eerst aan de slag met de isolatie van muren, dak, vloer en glas. Daarna de installatie van een (hybride) warmtepomp.

Ook in de zomer
Er is vooral in de winter interesse voor energie besparen. Terwijl je juist in het voorjaar en de zomer veel kan oppakken. Ga daarom in deze periode aan de slag met energie besparen en verduurzamen.

Kleine maatregelen
Ook met kleine aanpassingen in een woning kun je al verschil maken. Bijvoorbeeld met radiatorfolie, LED lampen en een waterbesparende douchekop. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. De energiecoach van Stichting Duurzaam Steenwijkerland geeft tijdens deze inloopavond advies over alle kleine maatregelen.

Samenwerking in de regio
Bij de informatiemarkt zijn Stichting Duurzaam Steenwijkerland, Gemeente Steenwijkerland, lokale bedrijven vanuit Stichting Besparen in de Kop en plaatselijke initiatieven aanwezig. Deelnemers geven onafhankelijk advies over onder andere isolatie, verwarming, warmtepompen, zonnepanelen, ventilatie, hypotheken, leningen en subsidies. Zowel voor huiseigenaren als huurders.

Eerstvolgende editie in Onna-Zuidveen
Iedere maand wordt de Informatiemarkt Duurzaam Wonen in een andere kern in de gemeente Steenwijkerland georganiseerd. Woensdag 19 april is de eerstvolgende avond in Onna. Deze wordt samen met de buurtvereniging georganiseerd.

Als inwoner van de gemeente Steenwijkerland ben je van harte welkom. Van 19.00 tot 21.00 uur zijn de deuren geopend van Ons Dorpshuis in Onna. De toegang is gratis. Meer informatie over deze avonden vind je hier.

Related Posts

Leave a Reply