info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Infopunt Duurzaam Doen

Stichting Duurzaam Steenwijkerland

Projecten

Infopunt Duurzaam Doen. Groene stappen in de Kop

Aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk bevindt zich het Infopunt Duurzaam Doen. Mensen kunnen er terecht voor informatie en inspiratie. Over bijvoorbeeld de mogelijkheden om energie te besparen, hun huis te verduurzamen, aardgasvrij wonen of elektrisch koken, zodat ze een lagere energierekening krijgen. Maar ook om bewuste keuzen te maken. Laat ik wat vaker de auto staan en pak ik de fiets? Ga ik minder vlees eten? Wat kan ik in mijn tuin doen voor bijen en vlinders?

 

In het Infopunt Duurzaam Doen zie je allerlei praktische voorbeelden van er al gebeurt en wat allemaal mogelijk is. Je kunt zien wat de gemeente doet, wat bedrijven en organisaties doen en welke groene stappen je zelf kunt zetten.

Foto: Martine Sprangers

De voorlichters helpen je graag op weg met gerichte informatie, persoonlijke adviezen en tips. De informatie en adviezen zijn gratis!

Alles in het Infopunt is gebouwd met materiaal dat hergebruikt wordt en afkomstig is van onder meer de Kringloopwinkel. Het krijgt een tweede leven. Alleen al deze circulaire en bijzondere inrichting is een reden om eens binnen te stappen.

In deze video geven Harry Renting, voorzitter van de Stichting Duurzaam Steenwijkerland, en interieurarchitect Hans van der Kraan, uitleg over het Infopunt Duurzaam Doen.

 

De energiecoaches en een energieadviseur  houden wekelijks spreekuur in het Infopunt. Kijk hier voor de openings- en spreekuurtijden.

Wat doet een energiecoach?

Foto: Martine Sprangers

Een energiecoach geeft slimme bespaartips en komt op jouw verzoek bij je thuis, op een moment dat het je uitkomt. De adviezen zijn gratis en helpen je om je energierekening te verlagen.De ervaring leert dat deze gesprekken er echt toe doen en dat mensen zich geholpen voelen. Ze leveren altijd een aantal (kleine) maatregelen op waarmee je energie en dus geld kunt besparen. Een aanzienlijk deel van deze maatregelen is kosteloos of voor een klein bedrag te realiseren. Dus ook voor mensen met een kleine beurs.

Lees hier meer over de energiecoaches.

Wat doet een energieadviseur?

Foto: Martine Sprangers

Wil jij je huis verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of in welke volgorde je de  maatregelen het best kunt nemen? Onze energieadviseur helpt je op weg.

Lees hier een interview met de energieadviseur.

 

Opening op 9 oktober 2021
Het Infopunt Duurzaam Doen is op 9 oktober officieel geopend door wethouder Tiny Bijl en burgemeester Bats.

Hieronder een video over de opening van het Infopunt Duurzaam Doen.

 

Infopunt Duurzaam Doen

Kerkstraat 4

Steenwijk

Telefoon: 06-21922429

Doe je mee?

Heb je zin om mee te doen? Neem contact met ons op via onze contactpagina en wie weet zien we je snel!