info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht?

Grondstoffenspeurtocht Terugwinnaars in Steenwijk

Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes

Speciaal voor de inwoners van Steenwijkerland hebben ROVA, de gemeente en Stichting Duurzaam Steenwijkerland een grondstoffenspeurtocht uitgezet. Wandel door het centrum van Steenwijk, volg het kompas en beantwoord de vragen. Onderweg ontdek je leuke weetjes over afval en grondstoffen. Verdien zoveel mogelijk punten en maak kans op bioscoopkaartjes. Leuk om te doen tijdens de meivakantie!

Speuren & leren
De grondstoffenspeurtocht is speciaal gemaakt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Op een leuke, laagdrempelige en interactieve manier leer je meer over hoe afval en grondstoffen worden ingezameld, wat er daarna mee wordt gedaan en wat het uiteindelijk oplevert. En dat alles terwijl je een leuke wandeling door de stad maakt.

Zo werkt het
Om mee te doen aan de speurtocht heb je alleen een smartphone met internetverbinding nodig. Ga naar www.rova.nl/speurtocht. Kies voor Steenwijkerland en wandel naar het startpunt: Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Volg daarna de instructies en beantwoord alle vragen die je onderweg krijgt.

Ga je speuren?
Super! Alvast veel plezier. Houd wel altijd je omgeving goed in de gaten en let op het verkeer. Zorg ook dat de gps van je browser aanstaat, want anders werkt het kompas niet. Met het kompas navigeer je naar de verschillende punten en vragen van de speurtocht. In totaal zijn er 10 locaties waar vragen worden gesteld. Voor iedere vraag kun je punten verdienen.

Deel jouw score & win
Uitgespeurd? Aan het einde van de speurtocht zie je hoeveel punten je hebt verdiend. Maak een screenshot van je puntentotaal en stuur deze uiterlijk 31 mei naar info@dzst.nl. Onder de inzendingen met de meeste punten worden begin juni 2 bioscoopkaartjes verloot.

Terugwinnaars in Steenwijkerland: van afval naar grondstof
Huishoudelijk afval bestaat voor een groot deel uit waardevolle grondstoffen die gerecycled kunnen worden. Daarom is het belangrijk om ons afval en grondstoffen goed te scheiden. Een echte Terugwinnaar zorgt ervoor dat er geen afval tussen de grondstoffen komt. Zo kunnen we deze grondstoffen weer gebruiken voor het maken van nieuwe producten. Oud glas wordt bijvoorbeeld weer nieuw glas. Groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan omgezet worden tot bijvoorbeeld groen gas en compost.

Je ziet het: ons afval bevat veel waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Die grondstoffen kunnen we alleen terugwinnen als het afval goed wordt gescheiden.

Related Posts

Leave a Reply