info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Gratis lezing over Natuurlijk Noord Nederland door Philip Friskorn

Gratis lezing over Natuurlijk Noord Nederland door Philip Friskorn - Gaai - Foto Philip Friskorn

! Let op: de lezing van woensdag 17 april zit helemaal vol, aanmelden kan niet meer. Houd onze website en socials in de gaten voor nieuwe lezingen en workshops. !

Natuurfotograaf Philip Friskorn geeft woensdag 17 april een unieke gratis lezing over Natuurlijk Noord Nederland. Beleef zijn wereld mee door de lens en ga op ontdekkingsreis in de natuur.

Op reis door Natuurlijk Noord Nederland
Philip: ‘In het noorden van Groningen en Friesland kijken we uit over de Waddenzee. Hier heeft de mens door de eeuwen heen aan landaanwinning gedaan. Oude dijklichamen hebben al weer meer dan 50 jaar geleden plaats gemaakt voor een strakke waddendijk op deltahoogte. Hier vinden we de sporen van de vroegere landaanwinning op de Waddenzee, de Slagtedijk die ooit het land tegen de Middelzee moest beschermen en het oude vissersdorp Wierum. Het Nationaal Park Lauwersmeer neemt in dit verhaal een belangrijke plaats in.’

Tal van vogels
‘Via het jonge natuurgebied De Onlanden in Groningen bereiken we de provincie Drenthe met het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap. Dit Nationaal Landschap omsluit het Nationaal Park Drentsche Aa met prachtige oude beken en riviertjes. De Hondsrug maakt hier deel van uit.

Via diverse mooie plekjes bereiken we het Nationaal Park Drents-Friese Wold met zandverstuivingen en heide. Dit gebied wordt doorsneden door de grens tussen Drenthe en Friesland. Met wat uitstapjes naar het Bargerveen en een aantal Friese natuurgebieden eindigen we in de moerassen van de Catspoolder bij Wolvega. Al met al een tocht waarin we heel veel vogels tegenkomen.’

Schoonheid, licht & emotie
Philip Friskorn houdt zich vooral bezig met natuurfotografie. Zijn passie voor de natuur kreeg hij met de paplepel ingegoten. Zijn interesse gaat vooral uit naar in het wild levende vogels. Hij maakte zijn eerste vogelfoto in 1958. Als fotograaf is hij op zoek naar 3 elementen: schoonheid, licht en emotie. Hij neemt de beelden mee naar huis om deze elementen met anderen te delen. Zoals hij deze avond doet tijdens de lezing.

Related Posts

Leave a Reply