info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Gezocht: vrijwilligers Infopunt

Vrijwilligers Infopunt gezocht

Sta je graag mensen te woord? Krijg je energie van mensen informeren over duurzaamheid? Lijkt het runnen van een winkel je leuk? Dan is vrijwilliger zijn voor het Infopunt echt iets voor jou!

Een dag op het Infopunt kan er zo uitzien
‘In de ochtend ga je op weg naar het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Om 10.00 uur open je het Infopunt. Koffieapparaat aan, stoepbord voor de deur en producten uit de winkel mooi uitstallen. Gedurende de dag ontvang je allerlei bezoekers en sta je ze te woord. Ze hebben bijvoorbeeld vragen over energie besparen, vergroenen van hun tuin en een schone leefomgeving. Deze vragen hoef jij inhoudelijk niet te beantwoorden, maar mag natuurlijk wel. Waar nodig verwijs je ze door naar je collega vrijwilligers.’

‘Bezoekers kunnen ook duurzame producten kopen uit de winkel. Zoals insectenhotels, kaarsen en stoofzakken. Ondertussen heb je alle tijd en ruimte om te werken aan lopende projecten binnen de stichting. Maar je bent ook vrij om bijvoorbeeld een boek te lezen. Af en toe spring je bij tijdens gratis lezingen om bezoekers te verwelkomen en ze te voorzien van koffie/thee. Al deze ontmoetingen leveren positieve reacties op, omdat mensen zich echt geholpen voelen. De afwisseling in verschillende mensen, vragen en activiteiten maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk.’

Affiniteit met duurzaamheid
Als vrijwilliger heb je affiniteit met duurzaamheid en wil je je daarvoor inzetten. Je kunt goed luisteren naar de vragen en wensen van bezoekers en ze te woord staan. Bovendien heb je de tijd om minimaal 1 dagdeel per week in het Infopunt aanwezig te zijn. Je kunt goed samenwerken in een team, maar gaat ook graag alleen aan de slag.

Dit krijg je ervoor terug
Je werkt samen met een enthousiast team vrijwilligers. Het vrijwilligerswerk geeft voldoening, omdat je een waardevolle bijdrage levert aan een duurzaam Steenwijkerland. Daarnaast krijg je een vergoeding voor je reiskosten en inzet. Meerdere keren per jaar organiseren we gezellige en informatieve vrijwilligersbijeenkomsten waar je van harte welkom bent. Aan het einde van het jaar krijg je een goedgevuld, duurzaam kerstpakket cadeau.

Reageer nu
Ben je enthousiast en wil je als vrijwilligers aan de slag? Of ken je iemand die de perfecte kandidaat is? Dan ontvangen we graag jouw reactie op info@dzst.nl. Of kom langs bij het Infopunt voor een vrijblijvende kennismaking. Voor meer informatie neem je contact op met Robbert Vlagsma (operationeel coördinator) via robbert@dzst.nl.

Related Posts

Leave a Reply