info@dzst.nl
Samen duurzaam!

GeWOON besparen: succesvolle eerste actie

gewoon besparen in Steenwijkerland

GeWOON besparen in Steenwijkerland van start. In de straat Kerkwoerthe in Steenwijkerwold was maandag 17 juli de allereerste actie ‘geWOON besparen’. In een ontspannen sfeer hebben we gesprekken gevoerd met bewoners uit de buurt. Over hoe je slim en makkelijk energie bespaart, maar ook bijvoorbeeld over het onderhoud van hun woning en de mogelijkheden van de voorzieningenwijzer.

Energie besparen dankzij de energiecoach
Een energiecoach heeft samen met woonconsulenten/welzijnsmedewerkers huis aan huis aangebeld om het gesprek aan te gaan en adviezen te geven. Ook werden er buiten aan statafels gesprekken gevoerd, met als belangrijkste aandachtspunt het besparen van energie.

Met resultaat
Bij 65% van de adressen hebben we leuke en goede gesprekken gehad. Tochtproblemen hebben we direct kunnen oplossen, met hulp van de vakman van het Hometeam. Er worden nog wat energiebesparende producten nageleverd, zoals waterbesparende douchekoppen. Het resultaat van deze actie geeft écht energie om dit op meer plekken in onze gemeente te gaan doen. Er komt dan ook zeker een vervolg.

Samenwerking
GeWOON besparen is de naam waaronder de gemeente Steenwijkerland samen met Sociaal Werk de Kop, Stichting Duurzaam Steenwijkerland en de woningcorporaties Woonconcept en Wetland Wonen de komende jaren van besparen een gewoonte wil maken.

Meer over geWOON besparen lees je hier.

Related Posts

Leave a Reply