info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Geslaagde Infodag Duurzaam Wonen

Geslaagde Infodag Duurzaam Wonen

Inwoners van Steenwijkerland konden zaterdag 4 november gratis informatie en advies krijgen tijdens de Infodag Duurzaam Wonen. Al voor de opening stonden geïnteresseerden in de rij voor het gemeentehuis in Steenwijk. Ruim 250 bezoekers deden inspiratie op bij Stichting Duurzaam Steenwijkerland, Gemeente Steenwijkerland en de aanwezige bedrijven van Stichting Besparen in de Kop. We kijken dan ook terug op een geslaagde eerste editie.

Inspirerende kennissessies
In de raadzaal konden bezoekers inspirerende kennissessies bijwonen. Onder andere over de warmtepomp, natuurvriendelijk isoleren en het rendement van zonnepanelen. Het bleef niet bij informatie inwinnen alleen. Er werden direct afspraken gemaakt met energiecoaches en -adviseurs, offerte aanvragen gedaan en vervolgbezoeken gepland.

Voorkom sluipverbruik
Onze energiecoaches gaven bezoekers slimme tips om makkelijk energie te besparen. Zo is er vaak sprake van sluipverbruik. Denk aan je televisie, laptop en koffiezetapparaat. Door deze apparaten aan te sluiten op een stekkerblok met schakelaar zet je ze met één druk op de knop aan of uit. Ook tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen en een besparende douchekop helpen. Met deze kleine maatregelen bespaar je meer dan je denkt. De energieadviseurs informeerden aanwezigen over woningisolatie en subsidieaanvragen.

Win een P1 meter
De eerste 100 bezoekers kregen de slimme P1 energiemeter ter waarde van €30 cadeau. Met deze energiemeter krijg je direct gedetailleerd inzicht in je stroomverbruik, teruglevering en gas. Dankzij de handige app blijf je op de hoogte van wat er gebeurt. Wil jij ook zo’n handige meter voor in je meterkast? Deel jouw Duurzaam Wonen tip voor 5 december via info@dzst.nl. Onder de inzendingen verloten we de energiemeter.

Foto’s: Bertha van Dijk

Related Posts

Leave a Reply