info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Flinke vangst in Giethoorn

Flinke vangst in Giethoorn

Schoonmaakactie te water groot succes

Zaterdagochtend 15 juli werd er in Giethoorn op het water zwerfafval verzameld met behulp van kano’s en boten. ‘Wat een geweldig initiatief’ en ‘Wat goed dat jullie dit doen’ waren een paar van de reacties die de ruim 20 vrijwillige deelnemers aan de schoonmaakactie onderweg toegeroepen kregen.

Zakken vol
Het resultaat mocht er zijn, want het was een flinke vangst in Giethoorn. Er werden maar liefst 8 emmers en ruim 10 vuilniszakken vol afval bij elkaar gebracht in de tuin van initiatiefnemer Ewout Rijkaart uit Giethoorn zelf. De opbrengst was heel divers. Van plastic zakken, blikjes en drinkpakken, tot een bril, halve autobanden, flessen en tuinstoelzittingen.

Weinig moeite
Regelmatig ziet Ewout mensen voorbij varen die afval achterlaten: ‘Het is zonde als er allerlei dingen in de natuur liggen. Giethoorn en de omgeving zijn zo mooi. Met weinig moeite kunnen we er zelf wat aan doen om het zo te houden.’

Alles geregeld
Vanuit Stichting Duurzaam Steenwijkerland werden grijpers, hesjes en afvalzakken geregeld. Restaurant & Bootverhuur De Grachthof stelde kosteloos kano’s en peddels beschikbaar voor de
opschoonactie.

Meld je aan voor een zwerfvuilteam
Wil jij je ook inzetten voor een schone leefomgeving of de volgende keer mee vissen naar een flinke vangst in Giethoorn? Sluit je aan bij één van de zwerfvuilteams van Stichting Duurzaam Steenwijkerland. Stuur een mail naar info@dzst.nl en we brengen je in contact met één van de teams in Steenwijkerland of we zetten samen met jou een nieuw team op.

Flinke vangst in Giethoorn 2

Flinke vangst in Giethoorn 3

Related Posts

Leave a Reply