info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Expositie Philip Friskorn: ‘Van Weerribben, Wadden en Varanger’

Expositie Philip Friskorn

Oog voor de omgeving en genieten van de natuur: daar biedt Stichting Duurzaam Steenwijkerland graag een podium voor. Daarom kun je in het Infopunt Duurzaam Doen de expositie ‘Van Weerribben, Wadden en Varanger’ bewonderen. Natuurfotograaf Philip Friskorn heeft hiervoor een selectie van zijn mooiste werken gemaakt. Je ziet prachtige foto’s van vuurvlinders, libellen en tal van vogels. Ook zijn er een aantal boeken van Philip te koop.

Passie voor de natuur
Philip Friskorn, geboren in Zwolle (1945), kreeg de passie voor natuur met de paplepel ingegoten. Zijn interesse ging vooral uit naar in het wild levende vogels. Hij maakte zijn eerste vogelfoto in 1958. Dit was een foto van een Ekster. Een vogel die Philip z’n verdere leven blijft boeien.

Schoonheid, licht & emotie
Steenwijkerlanders kennen Philip ook van zijn columns in regionale kranten. Hij schrijft regelmatig over flora en fauna in ons gebied: “Als fotograaf ben je op zoek naar drie elementen: schoonheid, licht en emotie. Je wilt beelden mee naar huis nemen om deze drie elementen later met anderen te kunnen delen.”

Gratis toegankelijk
Je kunt de werken van Philip tot en met 10 juli bewonderen in het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk.

Related Posts

Leave a Reply