info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Energiecoaches

Stichting Duurzaam Steenwijkerland

Projecten

Energiecoaches

Inwoners uit Steenwijkerland die energie en dus geld willen besparen, kunnen gratis advies krijgen. De gemeente zet energiecoaches in die mensen op weg helpen met slimme en betaalbare tips. Het is een bewonersinitiatief van de stichting Duurzaam Steenwijkerland in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland en de woningcorporaties Wetland Wonen en Woonconcept.

Robbert Vlagsma en Henny van Rij (rechts) zijn energiecoaches. Foto: Martine Sprangers

 

Slimme bespaartips

De energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers. Ze kijken samen met mensen naar hun energiegebruik, bijvoorbeeld naar het soort verlichting en verwarming in hun huis, de hoeveelheid water die ze verbruiken, de elektrische apparaten en de hoogte van de energierekening. Op basis daarvan kunnen de energiecoaches slimme en handige bespaartips geven. Ze maken een advies op maat, een stappenplan, waarmee mensen zelf aan de slag kunnen gaan. Zo besparen ze op hun energierekening, krijgen ze meer wooncomfort en helpen ze het milieu!

Ze krijgen ook een gratis energiebespaartas, met daarin een aantal producten, zoals ledlampen. 

Lees hier meer over de energiecoaches.

Wil je ook een gratis advies van een energiecoach? Meld je dan aan door een mail te sturen naar: aanmelden@ecsteenwijkerland.nl.

Aanmeldformulier

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend voor de aanmelding energiecoaches en delen deze niet met derden.

Doe je mee?

Heb je zin om mee te doen? Neem contact met ons op via onze contactpagina en wie weet zien we je snel!