info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Energiecoaches

Stichting Duurzaam Steenwijkerland

Projecten

Energiecoaches

Inwoners uit Steenwijkerland die energie en dus geld willen besparen, kunnen gratis advies krijgen. De gemeente zet energiecoaches in die mensen op weg helpen met slimme en betaalbare tips. Het is een bewonersinitiatief van de stichting Duurzaam Steenwijkerland in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland en de woningcorporaties Wetland Wonen en Woonconcept.

Robbert Vlagsma en Henny van Rij (rechts) zijn energiecoaches. Foto: Martine Sprangers

 

Slimme bespaartips

De energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers. Ze kijken samen met mensen naar hun energiegebruik, bijvoorbeeld naar het soort verlichting en verwarming in hun huis, de hoeveelheid water die ze verbruiken, de elektrische apparaten en de hoogte van de energierekening. Op basis daarvan kunnen de energiecoaches slimme en handige bespaartips geven. Het gaat om (kleine) maatregelen waarmee mensen energie en dus geld kunnen besparen. Een aanzienlijk deel van die maatregelen is kosteloos of voor een klein bedrag te realiseren.


Foto: Martine Sprangers

Mensen krijgen een advies op maat, een stappenplan, waarmee ze zelf aan de slag kunnen gaan. Zo besparen mensen op hun energierekening, krijgen ze meer wooncomfort en helpen ze het milieu! Ze krijgen ook een gratis energiebespaartas, met daarin een aantal producten, zoals ledlampen. 

Wil je ook een gratis advies van een energiecoach? Meld je dan aan via onderstaande formulier.

Aanmeldformulier
Support Form (#1)

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend voor de aanmelding energiecoaches en delen deze niet met derden.