info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Energiecoach gezocht (vrijwillig)

Energiecoach gezocht

Henny van Rij (rechts) samen met collega energiecoach Robbert Vlagsma

Word jij onze nieuwe energiecoach? Je gaat al bewust om met energie. Zo verbruik je minder voor een lagere rekening. Of je wekt zelf energie op, bijvoorbeeld met zonnepanelen. In je huis heb je energiebesparende maatregelen doorgevoerd. Denk aan isolatie, LED verlichting of een waterbesparende douchekop. Je bent enthousiast en deelt jouw kennis en ervaring graag. Of je wilt hier meer over leren om anderen te helpen. Dan is de vrijwillige functie van energiecoach echt iets voor jou.

Dit ga je doen
Als energiecoach zet je je actief in om meer woningen in de gemeente Steenwijkerland te verduurzamen:

‘Via Stichting Duurzaam Steenwijkerland komt een aanvraag binnen voor energie advies. Je neemt contact op met de bewoners. Ze willen bijvoorbeeld hun energierekening verlagen of energie opwekken. Maar ze weten niet waar ze moeten beginnen of hoe ze dit aanpakken. Je maakt een afspraak, bereid deze voor en gaat vervolgens samen door de woning. Tijdens dit bezoek van ongeveer een uur tot anderhalf uur werk je met een handige checklist. Je geeft advies over allerlei energiebesparende maatregelen. De meeste kleine maatregelen zijn kosteloos en gemakkelijk te realiseren. Bij thuiskomst werk je jouw advies uit in een kort verslag. Dit mail je naar de bewoners zodat ze alles nog eens op hun gemak kunnen nalezen.’

Dit advies is helemaal gratis voor inwoners van de gemeente Steenwijkerland. De gesprekken leveren positieve reacties op, omdat mensen zich echt geholpen voelen. De afwisseling in al die verschillende huizen, mensen en vragen maakt het zo leuk.

Wij zoeken energieke coaches

  • Je hebt affiniteit en/of ervaring met energie besparen en opwekken
  • Je hebt goede sociale- en communicatieve vaardigheden
  • Je beschikt over basis computervaardigheden
  • Je hebt een VOG of wij helpen jou met de aanvraag en vergoeden de kosten
  • Je beschikt over eigen vervoer

Dit krijg je ervoor terug

  • Opleiding tot energiecoach en doorgroeimogelijkheden tot energieadviseur
  • Veel zelfstandigheid en vrijheid om je werk zelf in te delen
  • Samenwerken met een enthousiast team vrijwilligers
  • Je krijgt een vergoeding voor je reiskosten én inzet
  • Voldoening, omdat je een waardevolle bijdrage levert aan een duurzaam Steenwijkerland

Energiecoach Henny
‘Waarom word je energiecoach? Als je graag je ervaringen wilt delen over hoe je bewust omgaat met het gebruik van energie. Bovendien kun je goed inspelen op de wensen en vragen van bewoners over energiebesparende maatregelen. Aarzel niet en meld je aan. Het geeft echt veel voldoening om inwoners te helpen.’

Over Stichting Duurzaam Steenwijkerland
Als stichting zetten we ons in voor een energieneutraal en duurzaam Steenwijkerland. Dit doen we samen met de gemeente Steenwijkerland, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Vanuit de stichting ondersteunen wij projecten op het gebied van duurzaamheid. Denk aan energie- en tuincoaches, zwerfvuilteams en ons Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk.

Reageer nu
Wil jij je inzetten voor een duurzaam Steenwijkerland? Dan ontvangen we graag jouw reactie via info@dzst.nl. Voor meer informatie bel je met Robbert Vlagsma (coördinator): 06- 29418194.

Foto: Martine Sprangers

Related Posts

Leave a Reply