info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Energie besparen in Steenwijkerland

Energie besparen in Steenwijkerland

Het Rijk heeft via een speciale uitkering geld beschikbaar gesteld aan de gemeente Steenwijkerland voor de aanpak van energiearmoede. Samen met woningcorporaties Woonconcept en Wetland Wonen, Sociaal Werk de Kop en Stichting Duurzaam Steenwijkerland is de aanpak ‘geWOON besparen’ ontwikkeld. Hiermee gaan we woningeigenaren en huurders die wonen in een woning met een laag energielabel en zelf niet de financiële mogelijkheid hebben hun woning te verbeteren, helpen met energie besparen in Steenwijkerland.

Gratis advies & aanpassingen
Wethouder Marcel Scheringa: ‘Ik ben ontzettend blij dat we met lokale partijen de handen ineenslaan. Samen helpen we onze inwoners met het verlagen van hun energieverbruik. We geven advies én gaan direct aan de slag door energiebesparende producten in hun huis aan te brengen. Denk hierbij aan tochtstrips en brievenbusborstels. Maar ook grotere aanpassingen, zoals vloer- of muurisolatie bij woningeigenaren met een smalle beurs.’

Straatacties
Voor de zomer starten we met straatacties. De eerste is gepland in Steenwijkerwold. Ook onze energiecoaches gaan de straat op. Zij geven inwoners slimme en handige bespaartips. Robbert Vlagsma, energiecoach: ‘Ook met kleine aanpassingen in je woning kun je al verschil maken. Denk aan de juiste instellingen van de cv-ketel, LED lampen en een waterbesparende douchekop. We geven niet alleen advies. De aanpassingen worden waar mogelijk direct uitgevoerd.’

Witgoedwissel
Onderdeel van de actie is de witgoedwissel. Oude koelkasten, vriezers en wasmachines gebruiken ongemerkt veel stroom. Met de wissel worden verouderde huishoudelijke apparaten ingeruild voor nieuwe met een laag verbruik. Inwoners die hiervoor in aanmerking komen, krijgen energieadvies in huis en besparen direct dankzij het nieuwe apparaat.

Gratis energiemeter lenen
Wist je dat je bij Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk gratis een energiemeter kunt lenen? Deze meter registreert dagelijks hoeveel stroom je verbruikt. Hiermee meet je zelf dus heel eenvoudig welke apparaten veel energie verbruiken. Meer inzicht is meer energie besparen. Zo gaan we samen energie besparen in Steenwijkerland!

Related Posts

Leave a Reply