info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Energie besparen doe je zo

Energie besparen doe je zo - Informatiemarkt Duurzaam Wonen Kuinre

Krijg gratis advies bij de Informatiemarkt Duurzaam Wonen in Kuinre

Loopt je energiecontract af? Is je cv-ketel aan vervanging toe? Heb je vragen over subsidies of leningen? Is een warmtepomp geschikt voor jouw woning? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen krijg je tijdens de gratis Informatiemarkt Duurzaam Wonen in Steenwijkerland. Iedere maand in een andere kern. De volgende inloopavond is dinsdag 23 mei in Kuinre.

Gezamenlijk initiatief
Bij de informatiemarkt zijn Stichting Duurzaam Steenwijkerland, Gemeente Steenwijkerland, lokale bedrijven vanuit Stichting Besparen in de Kop en plaatselijke initiatieven aanwezig. Zij geven onafhankelijk advies over onder andere:

  • Isolatie
  • Verwarming
  • Warmtepompen
  • Zonnepanelen
  • Ventilatie
  • Hypotheken
  • Leningen
  • Subsidies

Je kunt tijdens deze avond geheel vrijblijvend informatie aanvragen, helemaal afgestemd op jouw huis. Of je nu een huur- of koopwoning hebt.

Energie besparen begint met isoleren
Bij energie besparen wordt snel gedacht aan zonnepanelen, een warmtepomp of bijvoorbeeld een andere cv-ketel. Wist je dat energie besparen begint met isoleren? Er gaat vaak veel warmte verloren bij gevels en ramen. Isoleren is dan ook een belangrijke eerste stap. Bijvoorbeeld met HR++ glas en gevelisolatie. Door dit op de juiste manier aan te pakken, bespaar je flink op je energierekening. Het perfecte moment om dit aan te pakken, zijn de aankomende zomermaanden.

Kleine maatregelen
Ook met kleine aanpassingen in een woning kun je al verschil maken. Bijvoorbeeld met radiatorfolie, LED lampen en een waterbesparende douchekop. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. De energiecoach van Stichting Duurzaam Steenwijkerland geeft tijdens deze inloopavond advies over alle kleine maatregelen.

Maak kans op een goedgevulde energie bespaartas
Bovendien worden onder alle bezoekers drie goedgevulde energie bespaartassen verloot ter waarde van €70. Hierin vind je onder andere isolatiefolie, LED lampen, een tijdschakelaar en tochtstrip. Daarmee voer je direct de eerste besparingen door in je woning.

Voor heel Steenwijkerland
Iedere maand wordt de Informatiemarkt Duurzaam Wonen in een andere kern in de gemeente Steenwijkerland georganiseerd. Dinsdag 23 mei is de eerstvolgende avond in Kuinre. Als inwoner van de gemeente Steenwijkerland ben je van harte welkom. Van 19.00 tot 21.00 uur zijn de deuren geopend van Dorpshuis De Botter in Kuinre. De toegang is gratis. Meer informatie over deze avond vind je hier.

Of kom langs bij het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. De voorlichters helpen je graag met gratis advies over energie besparen.

Related Posts

Leave a Reply