info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Duurzaam Steenwijkerland en Besparen in de Kop gaan samenwerken

Steenwijkerland streeft naar verduurzaming en staat voor een grote opgave. Stichting Duurzaam Steenwijkerland en Stichting Besparen in de kop, een lokaal duurzaam collectief van een aantal bedrijven, slaan de handen ineen om deze opdracht te helpen realiseren. Op donderdag 19 mei hebben ze het startsein gegeven voor deze samenwerking in het Infopunt Duurzaam Doen.

‘We gaan samen inzetten op een duurzamer en leefbaarder Steenwijkerland. Wij willen elk vanuit onze verantwoordelijkheid bijdragen aan de energietransitie door mensen objectieve informatie en voorlichting te geven, zodat zij een duurzame keuze kunnen maken’, verklaart Harry Renting, voorzitter van Duurzaam Steenwijkerland.

Lokale bedrijven
‘Wij willen mensen ontzorgen door ervoor te zorgen dat mensen die energiebesparende maatregelen willen nemen niet alleen goede informatie kunnen vinden, maar ook gebruik kunnen maken van de service, kwaliteit en garantie van lokale bedrijven’, aldus Jurgen Kok, voorzitter van Besparen in de Kop.

Dit is een is een samenwerkingsverband tussen regionale bedrijven die zich bezig houden met de vragen van woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen. Het is een initiatief van Jan van der Kamp van Bespaarpartner uit Tuk, Jos Lok van Lok Installatietechniek uit Vollenhove, Roelof Falkena van Falkena Glas en Schilderwerken uit Steenwijk en Jurgen Kok van Kok Isoleren uit Oldemarkt.

Aanvraag op één plek
Iedereen wil besparen op energiekosten. Besparen in de Kop brengt vraag en aanbod van lokale bedrijven samen. Mensen kunnen op één plek, namelijk op de website Besparen in de Kop, een aanvraag doen voor verschillende energiebesparende maatregelen, die lokale bedrijven uitvoeren. Bedrijven en particulieren kunnen dit doen.

Lees hier het artikel uit de Steenwijker Courant:

Related Posts

Leave a Reply