info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Boomdeeldagen: goedkoop bomen en struiken aanvragen

Boomdeeldagen - Foto: Landschap Overijssel

Er komen weer Boomdeeldagen aan! Dat betekent dat je als inwoner van de gemeente Steenwijkerland bomen en planten kunt aanvragen voor maar een deel van de kostprijs. Hiermee versterk je de lokale biodiversiteit en vergroenen we samen onze mooie gemeente.

Buitengebied
De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied met een plek voor bomen en/of bosplantsoen in een klein landschapselement of op het erf. Je versterkt hiermee de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur.

Aanvragen
Als inwoner van de gemeente Steenwijkerland kun je online het plantmateriaal aanvragen tot en met 30 juli. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoenplanten. Je mag voor maximaal €1000 bestellen. 75% van het totaalbedrag wordt door de provincie en gemeente betaald. De eigen bijdrage is dus maximaal €250. Komende winter kun je jouw bomen en planten ophalen bij uitgiftelocaties in de regio.

Iedereen een Boom
Tijdens de eerste editie in 2022 zijn in Overijssel in totaal meer dan 57.000 bomen geplant. In de gemeente Steenwijkerland waren dat er maar liefst 5.000. De Boomdeeldagen zijn onderdeel van de actie ‘Iedereen een Boom’ en horen bij het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Dit is een initiatief van provincie Overijssel, Landschap Overijssel en diverse gemeenten. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid.

Meer info
Meer informatie over de Boomdeeldagen vind je op www.iedereeneenboom.nl. Via deze website kun je je ook aanmelden. En hier is meer informatie te vinden over andere regelingen.

Foto: Landschap Overijssel

Related Posts

Leave a Reply