info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Bloemenbuurtactie krijgt een vervolg

In maart is er een succesvolle aanplantactie geweest voor de voortuinen in de Bloemenbuurt, waar de vrijwilligers van IK BEGIN bij betrokken waren. Als het goed is beginnen verschillende plantensoorten nu te bloeien. De buurtbewoners krijgen bij het onderhoud van hun voortuin opnieuw hulp van vrijwilligers.

Lees hier het artikel over de geslaagde actie: In de Bloemenbuurt krijgt groen nog meer de ruimte

Voor vragen naar het Infopunt Duurzaam Doen op 28 mei

Heeft u vragen over het onderhoud van uw voortuin? Dan bent u op zaterdag 28 mei vanaf 10.30 uur van harte welkom in het Infopunt Duurzaam Doen, aan de Kerkstraat in Steenwijk. Op deze ochtend staat het (biologisch) onderhoud van de voortuinen centraal. De tuincoach Magda geeft een lezing en zal al uw vragen over het onderhoud van de voortuinen beantwoorden. De lezing is gratis en hiervoor hoeft u zich niet op te geven. 

Werkboekjes voor onderhoud
De bewoners hebben via de mail een aantal werkboekjes gekregen voor het onderhoud van hun planten. Hierin staan tips en trucs om de planten goed te onderhouden. Ze zijn gemaakt door Sandra van der Zwaag die tuinen ontwerpt.
Deze staan ook in de kennisbank

Tuinwerkochtend
De week erna, op zaterdag 4 juni, is er weer een tuinwerkochtend in de Bloemen buurt gepland. Dit  betekent dat er een aantal vrijwilligers komt helpen om de voortuin te onderhouden. Tijdens de tuinwerkochtend kunnen bewoners ook vragen stellen aan de tuincoach.

Hebt u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Magda Piessens van IK BEGIN via magda@dzst.nl


Related Posts

Leave a Reply