info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Bijna 68.000 bomen erbij in Overijssel

Boomdeeldagen - Foto: Landschap Overijssel

Het landschap in Overijssel is bijna 68.000 bomen rijker. Deze bomen zijn eerder dit jaar door Overijsselaars aangevraagd en worden dit najaar uitgedeeld tijdens de Boomdeeldagen in 20 gemeenten.

Ook in Steenwijkerland
Het programma Natuur voor Elkaar gaf inwoners voor de zomer de kans om tegen een kleine vergoeding bomen en bosplantsoenplanten aan te vragen. De provincie organiseert deze actie samen met Landschap Overijssel en 20 deelnemende gemeenten. Waaronder de gemeente Steenwijkerland.

Boomdeeldagen
Dit najaar is het zover: de deelnemers halen het plantgoed op tijdens de Boomdeeldagen en planten het op hun eigen grond. Zaterdag 20 januari 2024 is de Boomdeeldag in Steenwijkerland.

Iedereen een Boom
De provincie Overijssel is in 2019 gestart met het project ‘Iedereen een Boom’. In dit project is het doel om 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Samen met andere partijen organiseert de provincie verschillende acties met en voor inwoners om bomen te planten. De Boomdeeldagen horen ook bij deze acties. Inwoners die een boom planten kunnen deze aanmelden via www.iedereeneenboom.nl. Sinds de start van het project zijn er al 510.094 nieuwe bomen gemeld.

Related Posts

Leave a Reply