info@dzst.nl
Samen duurzaam!

Bedrijvencollectief Besparen in de Kop gaat met gemeente en Infopunt informatieavonden organiseren over verduurzamen woning

Informatiemarkt Duurzaam Wonen - Besparen in de Kop

Besparen in De Kop is een collectief van regionale bedrijven die zich richten op het verduurzamen van je huis. Zij gaan mensen de komende tijd nog meer helpen om zich goed te laten informeren over het nemen van energiebesparende maatregelen. ‘Dat doen we door te zorgen voor een goede informatievoorziening en door volgend jaar bijeenkomsten te organiseren in een aantal kernen’, verklaart Jurgen Kok, voorzitter van de Stichting en eigenaar van Kok Isoleren.

Mensen zijn op zoek naar mogelijkheden om hun energierekening omlaag te brengen. Ze willen energie besparen, maar vinden het lastig om betrouwbare informatie te vinden en de juiste stappen te zetten. ‘Wij vinden dat mensen het best terechtkunnen bij een bedrijf bij hen in de buurt, dat is een goede waarborg voor kwaliteit. Wij hebben daarom een website in het leven geroepen, een platform waarbij inmiddels achttien bedrijven zich hebben aangesloten. Wij zien erop toe dat deze bedrijven kwaliteit leveren. Ze moeten aan een aantal randvoorwaarden voldoen. Via onze website kunnen huiseigenaren gemakkelijk in contact komen met de aangesloten regionale bedrijven en in één keer informatie en een offerte aanvragen’, aldus Kok.

Goede informatie
‘We merken dat mensen veel behoefte hebben aan goede informatie. Vandaar dat we daar hulp bij willen bieden, zodat mensen goed weten naar welke informatie ze op zoek zijn, wat de juiste stappen zijn en in welke volgorde. Energie besparen begint met isoleren. We zien nogal eens dat mensen een warmtepomp of triple glas aanschaffen maar dat hun huis nog niet goed geïsoleerd is’, vult Jan van der Kamp, eigenaar van Bespaarpartner aan. Hij benadrukt dat onafhankelijkheid bij hun initiatief voorop staat. Mensen kunnen een keuze maken uit meerdere bedrijven.

Stap verder
Het collectief is al een samenwerking gestart met het Infopunt Duurzaam Doen. Beide stichtingen trekken samen op om inwoners te voorzien van onafhankelijke, eerlijke en volledige informatie en advies over het verduurzamen van je huis.
Het informeren van mensen gaat volgend jaar een stap verder. Het collectief gaat samen met de gemeente en het Infopunt Duurzaam Doen informatieavonden organiseren in acht dorpskernen. De eerste is eind januari in Steenwijkerwold. Tijdens deze bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van de gemeente, Besparen in de Kop en de energiecoaches van het Infopunt Duurzaam Doen aanwezig voor het geven van voorlichting en het beantwoorden van vragen.

Hulp bij energiearmoede
Besparen in de Kop is daarnaast in gesprek met de gemeente over het bieden van hulp aan mensen die door hun hoge energierekening in de financiële problemen komen. ‘Ook in Steenwijkerland is sprake van energiearmoede. Wij kunnen voor deze groep mensen capaciteit vrijmaken. We zijn dit met de gemeente verder aan het uitwerken. We willen ook de woningcorporaties deze hulp aanbieden. Op deze manier geven wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm. We pakken ons rol bij het verduurzamen van Steenwijkerland, een gezamenlijke opgave, graag op’, aldus Kok.

Kijk hier voor meer informatie over Besparen in de Kop.

Jurgen Kok (l) en Jan van der Kamp (Foto Martine Sprangers)

Related Posts

Leave a Reply